Főoldal Szolgáltatásaink Kapcsolat Galéria Referenciák Média
Széchenyi Terv Plusz támogatás
2024-02-22 17:45:06
Projekt azonosító száma: GINOP_PLUSZ-1.2.2-22-2022-02404
Eladó Penthouse lakás Dunakeszin
2016-05-19 10:58:29
RENDKÍVÜLI LEHETŐSÉG! ÁLOM PENTHOUSE LAKÁS, KIÍVÁLÓ KÖRNYEZETBEN, HIHETETLENÜL ALACSONY REZSIVEL. Cégképviseletnek, exkluzív irodának is alkalmas. Geotermikus fűtés és passzív hűtés - filléres rezsi! 5-LETHÁZ I. ütemében bruttó 273 m2-es penthouse jellegű ingatlan eladó!
Tatabányai Szent Margit Általános Iskola Ünnepélyes Megnyitója
2015-04-22 22:20:14
Az iskola épületének ünnepélyes megáldása 2015. május 21-én csütörtökön 15 órakor lesz. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.
Piramis alakú felhőkarcolót építenének Egyiptomban
2015-03-15 10:32:45
Elképesztő látványberuházást jelentettek be a súlyos gazdasági és politikai problémákkal küzdő Egyiptomban. Úgy döntöttek visszanyúlnak az ország történelmi gyökereihez és felépítik a környék legmagasabb felhőkarcolóját, mely a gízai piramisok mellett kap majd helyet.
A liftezést, ahogy ma ismerjük, elfelejthetjük
2014-11-30 15:53:55
Egy német cég, a ThyssenKrupp állítása szerint feltalálta a jövő liftezését: nincs szükség se sodronyokra, se kötelekre a felvonók működtetéséhez. A lifteket hasonló mágneses lebegés hajtaná, mint például a Maglevet.

A liftezést, ahogy ma ismerjük, elfelejthetjük

Egy német cég, a ThyssenKrupp állítása szerint feltalálta a jövő liftezését: nincs szükség se sodronyokra, se kötelekre a felvonók működtetéséhez. A lifteket hasonló mágneses lebegés hajtaná, mint például a Maglevet.

Teljesen átalakítaná a liftek működését a ThyssenKrupp cég újítása – írja a Quartz. A cég szerint ugyanis bár voltak újítások a liftek területén, mióta 160 évvel ezelőtt elkészült az első működő konstrukció, a módszer azóta lényegében változatlan maradt: egy kábel, sodrony, kötél segítségével működik a felvonó.

A cégnél ugyanakkor most egy olyan konstrukciót fejlesztettek ki, mely a mágneses lebegés erejével működtetné a lifteket, hasonló elven, mint például a Maglev vonatnál. A liftek nem mennének olyan gyorsan a liftaknákban, mint a Maglev, ám a megoldás lehetővé tenné az, hogy a járatokban, körkörös módon, egyszerre ne csak egy-kettő lift közlekedjen, hanem több is. Ez pedig csökkentené az időt, amíg a liftre kell várni. A konstrukcióval ráadásul több hasznos terület lenne felszabadítható az egyre magasabbra nyúló városi épületekben.

A liftek ezzel a megoldással ráadásul teljesen átformálhatják az épületeket, eddig nem látott formák is szóba jöhetnek (vízszintesen is mozoghat a lift). Hozzá kell ugyanakkor tenni, hogy nem csak a ThyssenKrupp, hanem a Hitachi is kísérletezik hasonló megoldásokkal.

Nézze meg, hogyan működne a kábelnélküli, mágneses lift (a tesztek 2016-ban kezdődnek):

MEGNÉZEM

Szerző: Quartz
Széchenyi Terv