RFT Geotermikus Földszonda Tervezés, Kivitelezés Eladó Geotermikus Fűtés-Hűtésű Lakások
Főoldal Szolgáltatásaink Kapcsolat Galéria Referenciák Média
Eladó Penthouse lakás Dunakeszin
2016-05-19 10:58:29
RENDKÍVÜLI LEHETŐSÉG! ÁLOM PENTHOUSE LAKÁS, KIÍVÁLÓ KÖRNYEZETBEN, HIHETETLENÜL ALACSONY REZSIVEL. Cégképviseletnek, exkluzív irodának is alkalmas. Geotermikus fűtés és passzív hűtés - filléres rezsi! 5-LETHÁZ I. ütemében bruttó 273 m2-es penthouse jellegű ingatlan eladó!
Tatabányai Szent Margit Általános Iskola Ünnepélyes Megnyitója
2015-04-22 22:20:14
Az iskola épületének ünnepélyes megáldása 2015. május 21-én csütörtökön 15 órakor lesz. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.
Piramis alakú felhőkarcolót építenének Egyiptomban
2015-03-15 10:32:45
Elképesztő látványberuházást jelentettek be a súlyos gazdasági és politikai problémákkal küzdő Egyiptomban. Úgy döntöttek visszanyúlnak az ország történelmi gyökereihez és felépítik a környék legmagasabb felhőkarcolóját, mely a gízai piramisok mellett kap majd helyet.
A liftezést, ahogy ma ismerjük, elfelejthetjük
2014-11-30 15:53:55
Egy német cég, a ThyssenKrupp állítása szerint feltalálta a jövő liftezését: nincs szükség se sodronyokra, se kötelekre a felvonók működtetéséhez. A lifteket hasonló mágneses lebegés hajtaná, mint például a Maglevet.
Két kézzel kapkodnak a lakások után
2014-11-30 15:53:44
A rendkívül erős szeptemberi számok alapján 2014 biztosan a válság utáni legerősebb év lesz az ingatlanpiacon. A Duna House ismét közreadta havi Tranzakciószám Becslését (DH-TB), mely szerint az első őszi hónapban országosan 10 059 ingatlan adásvétel bonyolódott le.

Energia tanusitvany

2012. január 1-től az energetikai tanúsítvány elkészíttetése kötelező a lakás - családi ház adásvétele, új lakás, vagy épület építése, bérbeadása esetén, továbbá energetikai pályázatokhoz.

Az Energetikai Tanúsítvány egy mérnöki számításon alapuló minősítő dokumentum, amely az épület fizikai paraméterei, valamint a beépített épületgépészeti rendszerek jellemzői alapján az ingatlan osztályba sorolását adja meg. A kapott betűjel egy olyan viszonyszámot takar, amely az épület, lakás a jelenlegi tervezési előírásoknak megfelelő, ugyanilyen alapterület/térfogat jellemzőkkel rendelkező épület/lakás viszonyított éves energiafogyasztását mutatja meg.

A tanúsítvány osztályba sorolása megmutatja milyen energiafelhasználású, és milyen energetikai állapotú az épület, egyúttal ajánlásokat is tartalmaz a korszerűsítésre, és az így megvalósítható energia megtakarításra, illetve az ebből fakadó magasabb energetikai osztályba sorolásra is.

Gyakorlati haszna:

Elsősorban megtudhatja, hogy a megvásárolni kívánt vagy bérlendő ingatlan milyen besorolású, illetve mennyi a fajlagos primer energia fogyasztása. Végső soron az Energetikai Tanúsítvány pontos viszonyítást ad arról, hogy mekkora a várható rezsi költség elsősorban a fűtés, esetleg gépi hűtés és szellőztetés, illetve a használati melegvíz készítés tekiintetében.

Kategóriák:

energia-osztalyok.jpg